Noordzeekanaalgebied

Gemeente Amsterdam helpt ondernemers met energie besparen en verduurzamen

Energie besparen en verduurzamen is vaak een interessante investering met een goed rendement. En het is nodig om Amsterdam leefbaar te houden voor ons én de generaties na ons. Wie in de stad aan de slag gaat, krijgt ondersteuning van gemeente Amsterdam. Ondernemers kunnen gebruik maken van:

  • Gratis energieadvies en begeleiding - Een ervaren en onafhankelijke energie-adviseur komt bij je langs. Samen bekijkt u hoeveel energie u kunt besparen, wat het oplevert én hoe u dat kunt bereiken. Vervolgens ondersteunt de gemeente Amsterdam voor een periode van 1,5 jaar met real-time inzicht in het verbruik en de gerealiseerde besparing. Meer informatie en aanmelden kan hier.
  • Een lage rente lening - Vanaf 1,1% om verschillende verduurzamingsmogelijkheden te financieren zoals zonnepanelen of isolatie. Lees hier meer.  
  • Hulp bij subsidieaanvraag -  Op dit moment staat de HIRB+ Duurzaamheidssubsidie open van de provincie Noord-Holland. Dit is een gunstige regeling waarbij 10% van de kosten voor zonnepanelen worden vergoed en 20% van de kosten van activiteiten zoals het aanpassen van de dakconstructie, isolatie en LED-verlichting. Lees hier meer.

Bent u zomerklaar?
Wist u dat koelen meer kost dan verwarmen? Hieronder volgen een aantal tips om uw pand klaar te maken voor de zomer:

  • Zonwering houdt de warmte buiten. 
  • Kies voor energiezuinige airco’s en koel alleen als er iemand aanwezig is. ’s Nachts koelen heeft geen zin doordat de kou weer snel verdwijnt.
  • Sluit buitendeuren en ramen als de airco aan staat.
  • Sluit ramen en deuren wanneer de buitentemperatuur hoger is dan de binnentemperatuur, zo blijft de warmte buiten.
  • Zet uw thermostaat lager, het pand warmt in de zomer vanzelf op. Bij een te hoge instelling springt de verwarming in de nachten en het weekend aan. Hierbij zorgt u ook dat u niet tegelijkertijd aan het verwarmen en koelen bent. 
  • In de zomer is het langer licht. Zet de verlichting pas aan als het echt nodig is.

Contact
De gemeente Amsterdam helpt bedrijven bij het aanvragen van financiering of subsidies. Heeft u vragen over de verduurzaming van uw bedrijfspand? Neem dan contact op via verduurzamingzakelijkemarkt@amsterdam.nl.

Meer informatie over verduurzaming van de zakelijke markt is ook op de website van Amsterdam te vinden.