Noordzeekanaalgebied

Bezoek de Week van de Circulaire Economie!

Van maandag 1 t/m zaterdag 6 februari is het de Week van de Circulaire Economie. De Week van de Circulaire Economie wordt jaarlijks georganiseerd door Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat bedrijven helpt bij circulair ondernemen.

Ook het Noordzeekanaalgebied doet mee aan de Week van de Circulaire Economie! In het Noordzeekanaalgebied gebeurt veel op het gebied van energietransitie. Ook circulariteit is hier een belangrijk onderdeel van. In het Regioplan NZKG zijn allerlei circulaire projecten te vinden. Bijvoorbeeld het hergebruiken van niet-recyclebaar plastic voor de productie van diesel en chemicaliën in de haven van Amsterdam of slibvergisting voor het opwekken van elektriciteit.

Bedrijvenvereniging ORAM spreekt op 4 februari met een aantal bedrijven over hun circulaire project. Op 4 februari van 11:00 tot 12:00 uur organiseert ORAM een digitale  circulair talkshow met als thema ‘Haven een belangrijke hub in de circulaire economie’. Een aantal circulaire projecten in het NZKG worden hierin verder uitgediept. Een daarvan is het innovatieve suikerbietpapier van Crown van Gelder, ook onderdeel van onze reeks ‘Duurzaam Noordzeekanaalgebied – in gesprek met…. Vond u dat interessant item? Dan is het zeker de moeite waard om dit event bij te wonen en hier meer over te horen! Daarnaast is ook Patricia van Velsen van Greenergy te gast om meer te vertellen over de productie van biodiesel en gaat milieurechtadvocaat Jeanette Ozinga in op wet- en regelgeving rondom circulair ondernemen. Loopt uw circulaire project spaak op wet- en regelgeving? Stel dan op 4 februari uw vraag aan Jeanette Ozinga! Aanmelden kan via https://oram.nl/event/kick-off-netwerk-circulaire-economie/

Geen tijd op 4 februari? Er zijn nog tientallen (online) events die u bij kunt wonen tijdens de Week van de Circulaire Economie. Het volledige programma vindt u hier.

Houd de komende tijd ook onze site in de gaten! Binnenkort plaatsen we een nieuwe reeks interviews en inhoudelijke artikelen over duurzame projecten uit onze regio. Wilt u zelf een initiatief onder de aandacht brengen in onze kanalen? Laat het ons weten via  info@noordzeekanaalgebied.nl