Noordzeekanaalgebied

SHIP in Week van de Industriecultuur

SHIP is onderdeel van het programma van de Week van de Industriecultuur dat morgen begint in het Noordzeekanaalgebied. Belangstellenden kunnen op twee dagen een gratis lezing bijwonen inclusief een bezoek aan de ‘grootste zeesluis ter wereld’. De presentatie met informatieve rondleiding op het sluiscomplex wordt gegeven door Volkert Schaap, de vaste rondleider van SHIP. Deze maand begint ook het testschutten in Zeesluis IJmuiden.

Tijden
De speciale tours worden gehouden op woensdag 20 oktober van 11.00 tot 12.30 uur en op zondag 24 oktober van 12.00 tot 13.30 uur. Jong en oud kunnen zich aanmelden via de website van de Week van de Industriecultuur: www.industriecultuur.nl. Via het tabblad programma kom je bij het aanbod. De maximale groepsgrootte voor het bezoek aan SHIP plus rondleiding is circa 20 personen (vol=vol). Let op! Geen toegang zonder coronabewijs.

Enorme impact
De presentatie van Schaap (voormalig Rijkswaterstaat) richt zich op de bouw en werking van de zeesluis, een bouwwerk van 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. Na de introductie volgt een wandeling naar het sluiscomplex, waarbij je op weg naar ‘Zeesluis IJmuiden’ onder meer de Noordersluis uit 1929 passeert en meer te weten komt over de aanleg van het Noordzeekanaal en de verschillende sluizen die in de loop der jaren zijn aangelegd. Eenmaal in de buurt van de grootste zeesluis ter wereld beleef je de enorme impact en technische vernuft van het bouwwerk.

Reguliere rondleiding
Wie naast de lezing en bezoek aan het sluiscomplex nog belangstelling heeft voor een reguliere rondleiding in SHIP kan zich hiervoor aanmelden via info@ship-info.nl. De tijden van een rondleiding in SHIP zijn 11.00 en 14.00 uur. Komt u spontaan langs op deze tijdstippen en wilt u mee met een rondleiding, informeer dan bij onze receptie of er nog plaats is.

Deskundige gidsen 
SHIP biedt diverse activiteiten voor jong en oud. Met de rondleiding als absolute ‘must do’ van alles dat er verder nog meer is te doen en te zien. De tour onder leiding van onze deskundige gidsen maakt op elk niveau inzichtelijk wat de impact is van de nieuwe zeesluis, hoe de haven van Amsterdam opereert en wie er werkzaam en woonachtig zijn in het Noordzeekanaalgebied.

Speurtocht voor de jonge bezoekers
SHIP heeft voor kinderen van diverse leeftijden een speurtocht in de aanbieding. Hiermee spijkeren we op een laagdrempelige manier hun kennis bij over de ‘grootste zeesluis ter wereld’. Aan volwassenen biedt de experience een informatieve rondleiding en ontspanning onder het genot van een consumptie in het restaurant op de 2de etage dat uitkijkt over de haven.