Werken bij het NZKG

Ben jij een ervaren communicatieadviseur en wil je een bijdrage leveren aan de ruimtelijke ontwikkeling van het Noordzeekanaalgebied en in het bijzonder aan de energietransitie in het gebied? Reageer dan snel op deze mooie opdracht voor ca. 24 uur per week (looptijd 1 jaar met mogelijkheid op verlenging van de opdracht).

Functiebeschrijving:
Als communicatieadviseur draag je bij aan de ruimtelijke ontwikkeling en de versnelling van de energietransitie in het Noordzeekanaalgebied! Dat doe je met het ontwikkelen van een krachtige branding- en communicatiestrategie, dat bijdraagt aan enerzijds de zichtbaarheid van de werkzaamheden van het Projectbureau Noordzeekanaalgebied en in het bijzonder aan de profilering en versnelling van de energietransitie in het Noordzeekanaalgebied.

Tevens staat het creëren van draagvlak centraal in je werk. Je speelt een grote rol bij het omgevingsmanagement, netwerkontwikkeling en de participatie van projecten in het gebied.

Je organiseert, initieert en voert uit. Je schrijft artikelen, persberichten, organiseert informatiebijeenkomsten, maakt presentaties en andere content en je stuurt externe partijen (vormgevers, drukkers, communicatiebureaus etc.) aan bij de ontwikkeling van communicatiemiddelen.

Je houdt van afwisseling, steekt je handen graag uit de mouwen en bent een echte aanpakker. Daarnaast ben je strategisch ingesteld, kan je goed advies geven en onderhoud je een actief (communicatie)netwerk binnen het Noordzeekanaalgebied.

Functie-eisen:
Je herkent jezelf in het volgende profiel: je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op hbo of wo niveau in de richting journalistiek, PR, media, communicatie of omgevingsmanagement.

  • Je hebt ervaring met branding, communicatie en omgevingsmanagement.
  • Je hebt kennis van en affiniteit met de energietransitie en stakeholders in het Noordzeekanaalgebied.
  • Je bent flexibel inzetbaar en vindt het leuk om in een complex speelveld met en tussen veel partijen te schakelen.
  • Jouw belangrijkste competenties zijn: initiatiefrijk, onafhankelijk denker, verbinder, aanpakker en realisatiekracht.

Onze organisatie:
Het projectbureau Noordzeekanaalgebied is een stichting gericht op het uitvoeren van de visie Noorzeekanaalgebied 2040. Deze wordt aangestuurd door het Bestuursplatform NZLK dat bestaat uit een bestuurlijke vertegenwoordiging vanuit de provincie Noord-Holland, de gemeenten Zaanstad, Velsen, Heemskerk, Haarlemmermeer, Beverwijk, Heemskerk en Amsterdam, het Rijk, TATA-Steel, Zeehaven IJmuiden en de Port of Amsterdam. Voor meer informatie zie www.noordzeekanaalgebied.nl

Eén van de programma’s die het projectbureau uitvoert is het Uitvoeringsprogramma Energietransitie.

Het Uitvoeringsprogramma Energietransitie werkt vanuit de opdracht van het Bestuurlijk platform Energietransitie, bestaande uit zo’n 20 partijen in de regio, aan de versnelling van de energietransitie in het Noordzeekanaalgebied. Dit doen we door uitvoering te geven aan de Cluster Energie Strategie (CES) en door middel van activiteiten en projecten voortkomend uit versnellingstafels van het Uitvoeringsprogramma Energietransitie.

Het Projectbureau NZKG is een kleine, dynamische en energieke organisatie met een open cultuur die zich begeeft in een complex en omvangrijk netwerk met grote uitdagingen en ambities. Saai wordt jouw werk daardoor nooit. Zij bieden je veel ruimte om te verbeteren en te vernieuwen op de manier waarvan jij denkt dat dat de beste is.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan uiterlijk 20 augustus a.s. een offerte en cv naar info@noordzeekanaalgebied.nl. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Lonneke Graas, via graasl@noordzeekanaalgebied.nl of Jan Andries Winkel via winkelj@noordzeekanaalgebied.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze opdracht wordt niet op prijs gesteld.