Werken bij het NZKG

Ben je op zoek naar een baan waarbij je zowel met overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerkt om de energietransitie tot uitvoering te brengen? Ben jij diegene die in de buitenwereld actief de benodigde informatie ophaalt en dit weet te verwerken tot begrijpelijke voorstellen? Dan kan deze functie van beleidsmedewerker/projectleider energietransitie bij het projectbureau Noordzeekanaalgebied( NZKG) je nieuwe uitdaging zijn.

De gemeenten Zaanstad, Velsen, Heemskerk, Haarlemmermeer, Beverwijk en Amsterdam, het Rijk, de havenbeheerders en de Provincie hebben een gezamenlijk een ontwikkelstrategie energietransitie NZKG 2040 vastgesteld. Ook hebben zij samen met de energie-infrastructuurbeheerders en het bedrijfsleven een bijdrage aan de klimaattafel Industrie NZKG geleverd. Op basis hiervan wordt op dit moment een uitvoeringsprogramma energietransitie NZKG opgesteld.

Functiebeschrijving:
Als beleidsmedewerker energietransitie stel je samen met de partners de plannen van aanpak op die aan het Bestuursplatform Energietransitie worden voorgelegd. Per project bepaal je samen met de partners de rol van het projectbureau. Soms zal dit de rol van projectleider zijn en soms als adviseur of als voortgangsbewaker. Tevens help je mee om de samenhang tussen de uitvoering van sommige projecten te borgen.

Functie-eisen:
Je hebt minimaal een relevante HBO en/of academische opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van RO, economie of bestuurskunde. Je begrijpt de behoeften van het bedrijfsleven en kunt dat vertalen naar de overheid. Bij voorkeur heb je een paar jaar ervaring met energie-infrastructuur. Je interesseert je voor de opgaven van het klimaatakkoord en je ziet kansen om deze opgaven ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen.

Je houdt ervan om concrete doelen te stellen en deze te behalen. Je hebt ervaring met het overbruggen van belangen verschillen en een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je kunt zelfstandig en snel werken en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden:
Een tijdelijk dienstverband van een jaar waarna bij bewezen geschiktheid een aanstelling voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort.

We bieden je een salaris van maximaal € 4.800,00 bruto per maand excl. 8 % vakantietoeslag op basis van een full-time dienstverband (36 uur).

Onze organisatie:
Het projectbureau Noordzeekanaalgebied is een kleine stichting met vijf medewerkers en een groot aantal externe partners waar actief mee wordt samengewerkt. De stichting wordt aangestuurd door het Bestuursplatform dat bestaat uit een bestuurlijke vertegenwoordiging vanuit de Provincie Noord-Holland, de gemeenten Zaanstad, Velsen, Heemskerk, Haarlemmermeer, Beverwijk en Amsterdam, Tata Steel IJmuiden BV, Zeehaven IJmuiden NV, Port of Amsterdam NV en Rijkswaterstaat NWN en het Rijk. Voor de uitvoering van de energietransitie wordt het Bestuursplatform uitgebreid met de energie-infrastructuurbeheerders t.w. Tennet, Gasunie, Alliander, Nuon en een vertegenwoordiger namens de industrie. De stichting is nu nog gevestigd in IJmuiden maar zal op korte termijn verhuizen naar een locatie die prima te bereiken is met openbaar vervoer.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan voor 22 september a.s. een CV en motivatie naar info@noordzeekanaalgebied.nl. Wil je meer informatie neem dan contact op met mw. A. Been tel. 0255 560500.

Ben je op zoek naar een baan waarbij je zowel met overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerkt om het Noordzeekanaalgebied haar internationale concurrentiepositie te laten versterken? Ben jij diegene die in de buitenwereld actief de benodigde informatie ophaalt en dit weet te verwerken tot begrijpelijke voorstellen? Zijn ruimtelijke ordening, (circulaire) economie vakgebieden waar jij verstand van hebt? Dan kan deze functie van beleidsmedewerker/projectleider bij het projectbureau Noordzeekanaalgebied je nieuwe uitdaging zijn.

Functiebeschrijving:
Als beleidsmedewerker stel je samen met de partners de plannen van aanpak op die uitvoering geven aan de visie Noordzeekanaalgebied. Jaarlijks wordt een uitvoeringsprogramma opgesteld die ter besluitvorming aan het Bestuursplatform wordt voorgelegd. Per project bepaal je samen met de partners de rol van het projectbureau. Soms zal dit de rol van projectleider zijn en soms als adviseur of als voortgangsbewaker. Tevens help je mee om de samenhang tussen de uitvoering van sommige projecten te borgen.

Functie-eisen:
Je hebt minimaal een relevante HBO en/of academische opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van ruimtelijke ordening, economie of bestuurskunde. Je begrijpt de behoeften van het bedrijfsleven en kunt dat vertalen naar de overheid. Bij voorkeur heb je een paar jaar ervaring op het gebied van circulaire economie en of economische beleid en of ruimtelijke ordening. Je interesseert je voor de opgaven die in de Visie Noordzeekanaalgebied 2040 zijn verwoord en je ziet kansen om deze opgaven ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen

Je houdt ervan jezelf doelen te stellen en deze te behalen. Je hebt ervaring met het overbruggen van belangenverschillen en een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je kunt zelfstandig en snel werken en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. 

Arbeidsvoorwaarden:
Een tijdelijk dienstverband van een jaar waarna bij bewezen geschiktheid een aanstelling voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort.

We bieden je een salaris van maximaal € 4.800,00 bruto per maand excl. 8% vakantietoeslag op basis van een full time dienstverband (36 uur).

Onze organisatie:
Het projectbureau Noordzeekanaalgebied is een stichting gericht op het uitvoeren van de visie Noorzeekanaalgebied 2040. De stichting wordt aangestuurd door het Bestuursplatform dat bestaat uit een bestuurlijke vertegenwoordiging vanuit de Provincie Noord-Holland, de gemeenten Zaanstad, Velsen, Heemskerk, Haarlemmermeer, Beverwijk en Amsterdam, het Rijk, TATA, Zeehaven IJmuiden en de Port of Amsterdam. De uitvoering van de visie Noordzeekanaalgebied 2040 is geen statisch proces. Op basis van maatschappelijke ontwikkelingen worden acties aangepast en nieuwe projecten gestart. Voor meer informatie zie www.noordzeekanaalgebied.nl

De stichting is nu nog gevestigd in IJmuiden maar zal op korte termijn verhuizen naar een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan voor 22 september a.s. een CV en motivatie naar info@noordzeekanaalgebied.nl. Wil je meer informatie neem dan contact op met mw. A. Been tel. 0255 560500.

Ben je op zoek naar een baan waarbij je zowel met overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerkt om het Noordzeekanaalgebied haar internationale concurrentiepositie te laten versterken? Ben jij diegene die in de buitenwereld actief de benodigde informatie ophaalt en dit weet te verwerken tot begrijpelijke voorstellen? Vindt je het leuk om daarover te communiceren op onze website of via nieuwsflitsen? Zijn ruimtelijke ordening, (circulaire) economie , communicatie vakgebieden waar jij affiniteit mee hebt? Dan kan deze functie van beleidsmedewerker/projectleider bij het projectbureau Noordzeekanaalgebied je nieuwe uitdaging zijn.

Taken:
Als medewerker ondersteun je de programma-manager en de beleidsmedewerker/projectleider bij het:

  • schrijven van adviezen en notities;
  • deelnemen aan werkgroepen;
  • begeleiden van onderzoeken;
  • onderhouden van contacten met diverse organisaties;
  • verwerken van nieuws over de ontwikkelingen op de website;
  • verrichten van andere voorkomende werkzaamheden;
  • communicatie en voorlichting naar partners in samenwerking met partners in werkgroep communicatie.

We zoeken:
Een denker en doener op HBO/ Academisch – niveau, die over een goede schrijfvaardigheid beschikt. Vanuit je achtergrond, bij voorkeur als econoom, milieu- , communicatie of bestuurskundige. Je hebt een brede belangstelling voor economische ontwikkeling. Daarnaast vind je het een uitdaging om over de uitvoering van de visie Noordzeekanaalgebied te communiceren via nieuwsberichten en of twitter.

Wij bieden:
Een afwisselende functie waarbij je met verschillende beleidsvelden in aanraking komt. Een prettige werksfeer binnen een klein team. Een mogelijkheid om in bestuurlijke complexe projecten ervaring op te doen.

Arbeidsvoorwaarden:
De functie zal in eerste instantie voor een jaar vervuld worden waarna bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid bestaat de functie voor onbepaalde tijd te vervullen. Afhankelijk van het kennisniveau en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.800, bruto bij een 36-urige werkweek. Een 32-urige werkweek is bespreekbaar. 

Onze organisatie:
Het projectbureau Noordzeekanaalgebied is een stichting gericht op het uitvoeren van de visie Noorzeekanaalgebied 2040 en de ontwikkelstrategie energietransitie NZKG. De stichting wordt aangestuurd door het Bestuursplatform dat bestaat uit een bestuurlijke vertegenwoordiging vanuit de Provincie Noord-Holland, de 6 gemeenten t.w.: Zaanstad, Velsen, Heemskerk, Haarlemmermeer en Amsterdam, Tata Steel IJmuiden BV, Zeehaven IJmuiden NV, Port of Amsterdam NV en Rijkswaterstaat NWN en het Rijk.

Zie voor meer informatie www.noordzeekanaalgebied.nl

De stichting is nu nog gevestigd in IJmuiden maar zal op korte termijn verhuizen naar andere locatie in het NZKG die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan voor 22 september a.s. een CV en motivatie naar info@noordzeekanaalgebied.nl. Wil je meer informatie neem dan contact op met mw. A. Been tel. 0255 560500.