Op zoek naar inspiratie voor uitjes tijdens de herfstvakantie? Ga naar de Week van de Industriecultuur en beleef muziek, dans, theater en industriële bedrijvigheid in het Noordzeekanaalgebied. Kaartjes zijn nu al te bestellen. Wees er op tijd bij!

Beleef het NZKG

Erik J. Coolen

Binnenkijken in de koekjesfabriek van Verkade, staalgigant Tata Steel of Microtechniek, de toeleverancier voor de lucht- en ruimtevaartindustrie? Of ontdek je liever de geheimen van de Beverwijkse haven, zing je mee met Zaanse arbeidsliedjes of ontrafel je oude IJmuidense mysteriën met behulp van een audiotour? Dit en nog veel meer kan tijdens de Week van de Industriecultuur. Bekijk hier het volledige programma en beleef het veelzijdige Noordzeekanaalgebied.

Unieke karakter NZKG

In de Visie 2040 staat de ambitie om bij te dragen aan de aantrekkelijkheid van het gebied om te wonen, te werken en te recreëren. De Week van de Industriecultuur sluit hier mooi bij aan. Zaanstad, Amsterdam, Beverwijk, Velsen en Heemskerk werken samen om de industriële identiteit van het NZKG beter op de kaart te zetten. In deze week kunnen bezoekers meedoen aan culturele activiteiten. Ook kunnen ze achter de schermen kijken bij diverse bedrijven. Op deze manier ontstaat er een bijzondere combinatie van cultuur en industrie. Meld je aan via deze link.