Vacature: Medewerker Communicatie

Ben je op zoek naar een gevarieerde baan waarbij je zowel met overheden als met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven samenwerkt? Dan biedt de Stichting Projectbureau Noordzeekanaalgebied (NZKG) je de kans.
De Stichting Projectbureau NZKG gevestigd te IJmuiden, heeft een vacature voor een:

Medewerker Communicatie
(12 uur per week)

De organisatie:
De gemeenten langs het Noordzeekanaal, het Rijk, de havenbeheerders en de provincie Noord-Holland hebben gezamenlijk de integrale Visie NZKG 2040 met een bijbehorend Uitvoeringsprogramma vastgesteld. Deze gezamenlijke partners zijn vertegenwoordigd in het Bestuursplatform NZKG. Het projectbureau is verantwoordelijk voor het programma-management van de projecten uit het Uitvoeringsprogramma en vervult het leiderschap van de projecten en acties die vallen onder de verantwoordelijkheid van het Bestuursplatform. Het projectbureau verzorgt de gezamenlijke communicatie over het programma en de eigen projecten.

Wat ga je doen?
• Je stelt communicatieplannen op en adviseert over de strategische communicatie
• Je schrijft delen van de jaarlijkse actualisatie van het Uitvoeringsprogramma en stemt tekstvoorstellen af in samenwerking met de betrokken projectleiders
• Je levert content voor de NZKG website, de nieuwsflits en social media en ontwikkelt voorstellen hierover in samenwerking met de partners
• Je verzorgt de uitingen en communicatie rondom het jaarlijkse NZKG-congres
• Je initieert (pers)bijeenkomsten, regelt publicaties en interviews, organiseert acties
• Je adviseert over het profiel en de positionering van het projectbureau

Jouw kwaliteiten:
• Je hebt een goede schrijfvaardigheid en beschikt over een vlotte pen.
• Je bent een veelzijdige communicatieprofessional, die zowel beleid als uitvoering tot zijn/haar taken rekent.
• Je bent in staat op een natuurlijke wijze intern en extern draagvlak voor de communicatieplannen te creëren. Je bouwt snel relevante netwerken op en weet deze te onderhouden
• Je hebt een opleiding op HBO niveau (communicatie). Het adequaat inzetten van social media is bekend terrein voor jou. Je bent initiatiefrijk, zelfstartend, klantgericht en organisatorisch vaardig.
• Je hebt een paar jaar werkervaring in een soortgelijke functie.

Wij bieden:
Een afwisselende functie waarbij je met verschillende beleidsvelden en organisaties in aanraking komt. Een prettige werksfeer binnen een klein team. Een mogelijkheid om je in bestuurlijke complexe projecten verder te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden:
De functie zal in eerste instantie voor een jaar vervuld worden waarna bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid bestaat de functie voor onbepaalde tijd te vervullen. Afhankelijk van het kennisniveau en ervaring bedraagt het salaris maximaal  € 3500,00 per maand bij een 36-urige werkweek. De voorkeur gaat uit naar 4 ochtenden van 09:00 -12:00 uur. Andere invulling is bespreekbaar, wel minstens 3 dagen.

Reageren op de vacature?
Ben je geïnteresseerd in deze functie van Medewerker Communicatie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV en motivatie vóór 1 oktober 2018 naar info@noordzeekanaalgebied.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 3 oktober 2018.
Het projectbureau is gevestigd op het Sluisplein 60 te IJmuiden. Deze locatie is per openbaar vervoer slecht bereikbaar.

Voor meer informatie over de organisatie en de projecten verwijzen wij naar www.noordzeekanaalgebied.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Arne Langendoen, Beleids-/communicatiemedewerker projectbureau NZKG, tel. 0255 560 505.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.