Sylvia Boer over ontwikkelingen in de offshore energiemarkt

Citymarketing Velsen en RTV Seaport maken dit jaar een reeks televisieprogramma’s waarin de parels van Velsen centraal staan. In de derde aflevering van .IJmuiden moet je zien werd Sylvia Boer, directeur van AYOP geïnterviewd over de offshore energiemarkt in het Noordzeekanaalgebied.

Bedrijven die zich richten op de offshore energie markt in het Noordzeekanaalgebied zijn verenigd in AYOP, wat staat voor Amsterdam IJmuiden Offshore Ports. In het interview vertelt Sylvia over ontwikkelingen in de offshore energie en over de komst van de Energiehaven in IJmuiden die in 2025 gereed moet zijn. Ook vertelt ze over het groeiende aantal leden van AYOP en bedrijven, overheden en kennisinstellingen die elkaars krachten bundelen in samenwerkingsverbanden om in te spelen op de kansen die de regio biedt.

Sylvia: ‘Super dat Citymarketing Velsen en RTV Seaport aandacht besteden aan de offshore energie sector in de regio. Het is namelijk een ontzettend belangrijke bron van werkgelegenheid, innovatiekracht en bedrijvigheid.’

Kijk het interview hieronder terug