Noordzeekanaalgebied

Job alert! Kom jij het NZKG versterken als Programma-ondersteuner/management assistent?

Programma-ondersteuner/management assistent voor het team Energietransitie NZKG 24 - 32 uur (schaal 7)

Klik, laptop aan. Voor het maken van afspraken in complexe agenda’s maak je even extra tijd, en draai jij je hand niet om. Vervolgens handel je alle e-mails af. Je belt met het congrescentrum over die bijeenkomst en regelt een afspraak voor het werkbezoek van meerdere bestuurders in het gebied. Dan nog even een opdrachtbrief schrijven voor het onderzoek dat snel moet worden gestart.

Dit kan zomaar de start van jouw werkdag zijn. Vandaag doe je dat op het kantoor van het programmabureau in IJmuiden, morgen werk je vanuit huis en de dag erna ben je op een event in de regio. Als management assistent heb je een gevarieerd takenpakket en ben je een onmisbare schakel in het programmateam. Iets voor jou? 

Jouw baan:

Het Programmabureau Noordzeekanaalgebied is het centrum van waaruit diverse programma’s worden ontwikkeld om het Noordzeekanaalgebied (NZKG) ook voor de toekomst aantrekkelijk te houden. Van energietransitie tot ruimtelijke vraagstukken, waarbij veel maatschappelijke opgaven een plek moeten krijgen (klimaatadaptatie, wonen, circulaire economie etc.) Wij zorgen voor de regionale (bestuurlijke) samenwerking in het gebied, met de lokale overheden, met de provincie Noord-Holland en het Rijk en met tal van private partijen en kennisinstellingen. Als managementassistent werk je voor het team Energietransitie onder leiding van een programmadirecteur. Dat doe je namens het Programmabureau NZKG in een dynamische en complexe omgeving waar geen dag hetzelfde is. Samen met de office-manager van het Programmabureau vorm je het ondersteunersteam.

Je zorgt voor de dagelijkse administratie van het programma Energietransitie en je regelt en notuleert interne- en externe bijeenkomsten. Zo kan het gebeuren dat je de ene dag op locatie bent bij een externe partij om afspraken te maken over catering, audiovisuele middelen en naambordjes terwijl je de andere dag op kantoor overleggen plant, verslagen uitwerkt, de administratie bijwerkt en stukken archiveert. Daarnaast houd je je bezig met complex agendabeheer van de directeur Energietransitie.

Word je blij van afwisselend werk waar je ook nog eens veel vrijheid hebt? En waar je in overleg en afhankelijk van de werkzaamheden bepaalt waar je je werk doet? Op ons kantoor in IJmuiden, thuis of op locatie? Waar creativiteit en eigen inbreng gewaardeerd worden? Stuur dan snel je sollicitatie naar ons!

Dit bieden wij:

 • We streven naar een start van deze functie vanaf december 2023, zodat er voldoende tijd is om ingewerkt te worden door de vertrekkende collega.
 • Salaris wordt in overleg bepaald en is op basis van ervaring. Wij hanteren voor de hoogte van het salaris de provinciale salarisschalen. Het gaat hier om een functie met een maximum bruto maandsalaris van € 3.130,54, op basis van 36 uur per week. 
 • Het programmabureau werkt met detacheringen vanuit onze partners. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een collega die het leuk vindt om minimaal een jaar (en in overleg eventueel langer) door de eigen organisatie te worden uitgeleend. 
 • De salarisvoorwaarden zijn conform de uitlenende werkgever.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.

Hier ga jij werken:

In het Noordzeekanaalgebied werk je aan de toekomst van een dynamisch en uniek stukje Nederland, het haven- en industriegebied van de Metropoolregio Amsterdam. Elke dag opnieuw zet je je samen met velen in voor een sterke, mooie, en veilige woon- en werkomgeving. We zijn continu op zoek naar vernieuwing en verbetering van het gebied. We stimuleren en faciliteren de energietransitie van de industrie, maar we bespreken ook de woningbouwopgave en de natuurontwikkeling in het gebied.

Op het programmabureau werken we hard om de ontwikkelingen bestuurlijk en ook concreet in projecten zo goed mogelijk te ondersteunen. We zitten niet dagelijks bij elkaar. Ondanks dat we elkaar niet altijd zien, betekent dat niet dat je alles alleen moet doen. Je hebt een fijne senior collega officemanager, met wie je veel zal optrekken en de onderlinge collegialiteit is groot. Iedereen helpt elkaar in drukke tijden of bij afwezigheid. Met teamsessies en teamuitjes besteden we tevens aandacht aan ons zelf!

Dit ben jij:

 • Je bent een echte teamplayer en bereid om collega’s te helpen.
 • Je bent secuur, stressbestendig, resultaatgericht en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je houdt van samenwerken, maar ook zelfstandig werken vind je heel fijn.
 • Je bent oplossingsgericht.
 • Je bent digitaal vaardig.

Verder heb je:

 • Mbo+ werk- en denkniveau en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Enige soortgelijke ervaring als ondersteuner.
 • Affiniteit met een politiek-bestuurlijke omgeving en een beeld hoe het is om in een dynamisch en complex netwerk te werken.
 • Aantoonbare ervaring met het maken van verslagen, actie- en/of besluitenlijsten en met het werken in een DMS systeem en Microsoft Office 365.

Word onze nieuwe collega!

Wij ontvangen graag jouw reactie voor 13 november 2023, met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Ingrid Post, programmadirecteur ET NZKG per email: info@noordzeekanaalgebied.nl. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app met Laila Lohman, officemanager van het programmabureau, via 06-29678429. Voor vragen over de procedure kun je ook terecht bij Lousanne Boeijen, algemeen directeur van het Programmabureau NZKG, tel. 06-18609499.