Noordzeekanaalgebied

Job alert! Kom jij het NZKG versterken als communicatieadviseur (sr.)?

We zoeken een enthousiaste senior communicatieadviseur Noordzeekanaalgebied voor ca. 32 uur (looptijd 1 jaar – met mogelijkheid tot verlenging).

Ben jij die ervaren communicatieadviseur die raad weet met informatievoorziening in een complex gebied? Een gebied waar de tijd lijkt te dringen en de ruimtelijke opgaven ‘over elkaar heen buitelen’. Waar de projecten voor de energietransitie van de industrie prioriteit hebben en waar tegelijkertijd een gezonde leefomgeving topprioriteit heeft. Snap jij hoe de omgeving en samenwerkende partners hierover goed geïnformeerd dienen te worden? En hoe we tegelijkertijd het gebied als energiehub op de kaart willen zetten? Dan ben jij degene die samen met de omgevingsmanager kan zorgen voor het juiste verhaal op het juiste moment bij de juiste mensen! Reageer snel op deze mooie opdracht voor ca. 32 uur per week.

Bedrijventerrein in de IJmond.

Functiebeschrijving:
Als communicatieadviseur draag je bij aan de ruimtelijke ontwikkeling en de versnelling van de energietransitie in het Noordzeekanaalgebied. Dat doe je met het ontwikkelen van een krachtige communicatiestrategie en positionering die bijdragen aan enerzijds de ontwikkeling van een ruimtelijk perspectief voor het gebied en anderzijds aan de profilering en versnelling van de energietransitie in het Noordzeekanaalgebied. Tevens staat het creëren van draagvlak centraal in je werk. Je speelt een rol bij het omgevingsmanagement, de netwerkontwikkeling en de participatie van projecten in het gebied.

Je organiseert, initieert en voert uit. Je schrijft artikelen, persberichten, organiseert informatiebijeenkomsten, maakt presentaties en andere content en je stuurt externe partijen (vormgevers, drukkers, communicatiebureaus etc.) aan bij de ontwikkeling van communicatiemiddelen.

Je houdt van afwisseling, steekt je handen graag uit de mouwen en bent een echte aanpakker. Daarnaast ben je strategisch ingesteld, kan je goed advies geven en onderhoud je een actief (communicatie)netwerk binnen het Noordzeekanaalgebied.

Functie-eisen:
Je herkent jezelf in het volgende profiel:

  • Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op hbo of wo niveau in de richting journalistiek, PR, media, communicatie of omgevingsmanagement.
  • Je hebt ervaring met positionering, communicatie & omgevingsmanagement in gebiedsprogramma’s
  • Je hebt kennis van en affiniteit met de energietransitie en publieke en private stakeholders in het Noordzeekanaalgebied.
  • Je bent flexibel inzetbaar en vindt het leuk om in een complex speelveld met en tussen veel partijen te schakelen.
  • Jouw belangrijkste competenties zijn: initiatiefrijk, strategisch denker, realisatiekracht, verbinder, samenwerker, aanpakker.

Onze organisatie:
Het Programmabureau Noordzeekanaalgebied is de centrale plek waar de samenwerking in het gebied concreet vormt krijgt. Het bureau ontwikkelt programma’s die passen bij de opgaven in het gebied en de afspraken die worden gemaakt in de Metropoolregio Amsterdam. De opgaven worden gezamenlijk bepaald en bestuurlijk vastgelegd. Dat doen we met een integraal Bestuursplatform en verschillende bestuurscommissies voor de specifieke programma’s. We werken samen met diverse partijen uit het Noordzeekanaalgebied zoals bedrijven, havens, gemeenten, waterschappen en netbeheerders. Iedereen die de transitie naar een circulaire economie en verduurzaming van de industrie een stap verder kan helpen, betrekken wij.

Het Programmabureau NZKG is een kleine, dynamische en energieke organisatie met een open cultuur. Wij begeven ons in een complex en omvangrijk netwerk van partners en werken actief samen met Rijk en regio. De samenwerking richt zich zowel op de ruimtelijke ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied als op de versnelling van de energietransitie in de industrie en het bedrijfsleven. Er zijn grote uitdagingen en ambities. Saai wordt het werk daardoor nooit. Bij ons heb je ruimte om te verbeteren en te vernieuwen, op de manier waarvan jij denkt dat dat de beste is.

Wij proberen elkaar wekelijks te zien, maar zijn vaak voor afspraken buiten de deur. Hybride werken is bij ons de gewoonte.

Het Programmabureau werkt met detacheringen en inhuurkrachten. Dat betekent dat het Programmabureau niet zelf mensen in dienst neemt, maar deze inleent bij een van onze partners of inhuurt. De functie op het Programmabureau is voor minimaal een jaar. De aanstellings-, detacherings- of contractgrond gaat in overleg.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan uiterlijk 27 januari 2023 een bericht en cv naar info@noordzeekanaalgebied.nl. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Ingrid Post, programmadirecteur Energietransitie NZKG via tel: 06 11376628, of Lousanne Boeijen, directeur Programmabureau NZKG, tel: 06 18609499 en check www.noordzeekanaalgebied.nl.