Noordzeekanaalgebied

Durf jij jouw grenzen te verleggen? Meld je aan voor het Traineeship MRA

Traineeship Metropoolregio Amsterdam

Betreft: tijdelijke baan, voor 2 jaar, start 8 mei 2023, 36 uur per week.

Werken als trainee voor een topregio.

Grenzen verleg je hier!
​​​​​
Durf jij jouw eigen grenzen te verleggen? Ben je recent afgestudeerd (hbo/wo) en op zoek naar een topstart van je carrière? Dan is dit jouw kans om te werken aan actuele en uitdagende vraagstukken van de Metropoolregio Amsterdam, zoals een toekomstbestendige metropool, slimmer en innovatief werken en bestuursadvisering.

Op 8 mei 2023 starten 20 getalenteerde nieuwe MRA-trainees. Zorg dat jij er één van bent! Je kunt t/m 13 februari 2023 tot 12.00 uur solliciteren.

Waarom trainee worden bij de Metropoolregio Amsterdam?
Het traineeship MRA biedt jou als starter een podium om jouw unieke talenten en eigenheid te ontwikkelen en in te zetten voor een sterke, inclusieve en duurzame metropoolregio Amsterdam.

Als MRA-trainee volg je een stevig werk- en leertraject. Je krijgt ruimte om met nieuwe manieren van werken te experimenteren. Samen met je trainee-jaargroep werk je aan MRA brede projecten. Individueel werk je aan drie opdrachten op drie verschillende werkplekken in de regio. Je levert jouw bijdrage aan verschillende regionale thema’s, zowel op strategisch- als op tactisch niveau. Ook volg je een trainingsprogramma, gericht op jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Na twee jaar heb je werkervaring opgedaan bij drie overheidsorganisaties, jezelf ontwikkeld door het volgen van professionele trainingen, een breed netwerk opgebouwd en dus een stevige basis gelegd om impact te maken op de regio.

Over de traineeshipvacature
Je solliciteert op het traineeship. Jouw motivatie bestaat uit een drietal vragen die wij jou stellen:

 1. Vertel ons hoe je met jouw unieke kennis en talenten een van de uitdagingen van de regio wilt oplossen?
 2. Laat ons weten hoe jij zou willen bijdragen aan een inclusievere werkcultuur in de regio?
 3. Wat wil jij leren in het traineeprogramma?

Je geeft daarbij ook aan welke thema’s jou aanspreken. Werk je bijvoorbeeld graag aan een gezonde en leefbare regio voor iedereen? Zet je graag je tanden in een beleidsvraagstuk? Of passen internationale vraagstukken juist bij jou?

Dit zijn de MRA-thema’s van het traineeship:

 • Evenwichtige regio
 • Internationale top
 • Toekomstbestendige metropool
 • Leefbare en gezonde regio
 • Verkeer en vervoer
 • Slimmer en innovatief werken
 • Bestuur en advies
 • Groen en omgeving

Als trainee start je met een startopdracht van 10 maanden bij een van de deelnemende organisaties. Je krijgt een contract bij deze organisatie, je ‘moederorganisatie’. Vanuit daar ga je na je startopdracht nog twee keer 7 maanden detacheren bij een van de andere organisaties.

Hoe maken wij de match tussen jou als trainee en je moederorganisatie? Deze maken wij op basis van je leerdoelen, je motivatie en kennis, ontwikkelmogelijkheden en affiniteit met thema’s die spelen binnen de verschillende organisaties.

Dit vragen wij
Als toekomstig MRA-trainee heb je:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding (< 2 jaar afgestudeerd).
 • Hart voor de publieke zaak.
 • De ambitie om de regionale samenwerking te versterken.

Eigenschappen waarmee jij je onderscheidt zijn:

 • Lef - durven moedig te zijn in (werk)situaties.
 • Leervermogen - mate waarin je nieuwe informatie in je opneemt en deze vervolgens effectief toepast in je persoonlijke ontwikkeling en allerlei (werk)situaties.
 • Samenwerken - constructieve bijdrage leveren aan een gezamenlijk resultaat.

Wij bieden

 • Een startsalaris van circa €2.800,- Bij goed functioneren krijg je als trainee halfjaarlijks een periodiek erbij. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. *De arbeidsvoorwaarden verschillen per organisatie . *
 • Een aanstelling voor twee jaar van 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Uitdagende individuele en groepsdrachten.
 • Een traineebegeleider en een mentor die jou ondersteunen.

De organisatie
We willen als traineeship ervoor zorgen alle mensen zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen trainees, al die verschillen zorgen voor een betere leerontwikkeling voor de pool en voor een betere regio. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

De Metropoolregio Amsterdam is meer dan Amsterdam en strekt zich uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot Haarlemmermeer. De regio beschikt onder meer over twee luchthavens, zeehavens, het financiële centrum van Nederland, de bloemenveiling van Aalsmeer, Media Valley en clusters van creatieve bedrijven. De MRA kenmerkt zich door een enorme economische diversiteit en de grote variëteit aan landschappen en steden.

De volgende deelnemende organisaties bieden traineeplekken aan voor deze (achtste) traineepool: Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlem, MRA Directie, Vervoerregio Amsterdam, Brandweer Amsterdam-Amstelland, Provincie Noord-Holland en Programmabureau Noordzeekanaalgebied. Als trainee ga je bij drie van deze organisaties aan de slag. En ga je verschillende werkculturen en omgevingen ervaren.

Solliciteren
Wil jij werken voor een topregio? Je kunt t/m 13 februari 12.00 uur solliciteren op het traineeship Metropoolregio Amsterdam via traineeshipmra.nl/solliciteren.

Heb je vragen?
Voor meer informatie kun je terecht op traineeshipmra.nl. Bekijk ook de veelgestelde vragen.

Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Stuur een mail naar trainees@publieknetwerk.nl. Publiek Netwerk verzorgt de voorselectie van kandidaten voor dit traineeship. Heb je een vraag over het traineeship? Stuur een mail naar info@traineepoolmra.nl.

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.