Nationale Klimaatweken: ”Iedereen doet wat”, wat doe jij?

Tijdens de Nationale Klimaatweken staat heel Nederland in het teken van klimaat en duurzaamheid. Voor de industrie in het Noordzeekanaalgebied is het een uitgelezen kans om te laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van verduurzaming.

Energiebedrijven, multinationals, MKB, gemeenten en waterschappen: iedereen doet mee aan de Nationale Klimaatweken. Dat zoveel organisaties deelnemen is precies het idee achter de Nationale Klimaatweken. Het thema is namelijk “Iedereen doet wat’’.

De Klimaatdag wordt op 12 oktober geopend door minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Er komt een digitaal programma dat bestaat uit webinars waarbij onderwerpen uit het Klimaatakkoord aan bod komen. Zo staat er bijvoorbeeld een webinar over de elektrificatie van de industrie met betrekking tot de ontwikkeling van windparken op zee op het programma.

Naast webinars worden debatten, bedrijfsbezoeken en duurzame speurtochten voor kinderen in de herfstvakantie georganiseerd. Ook nodigen bedrijven bewoners uit de omgeving uit voor een kijkje in de keuken tijdens een open dag. Een leuk filmpje delen van mijlpalen die uw bedrijf al heeft bereikt op het gebied van duurzaamheid? Dat kan uiteraard ook!

Meedoen?
Zelf iets organiseren tijdens de Nationale Klimaatweken? Aanmelden kan rechtstreeks via klimaatweken@minezk.nl. Om het Noordzeekanaalgebied op de kaart te zetten, willen we samen met bedrijven, gemeenten en energiebedrijven de projecten uit het Regioplan NZKG in het zonnetje zetten. Heeft u plannen om zelf iets te organiseren, geef het dan aan ons door via info@noordzeekanaalgebied.nl. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden om uw activiteit én onze regio extra in de schijnwerpers te zetten!

Meer informatie en inspiratie is te vinden op www.iedereendoetwat.nl/nationaleklimaatweken en www.klimaatakkoord.nl/actueel/nieuws/2020/08/05/klimaatdag-opent-op-hoog-niveau.