Kom naar de nieuwe expositie in SHIP!

De interactieve tentoonstelling in SHIP is uitgebreid met een expositie over selectieve onttrekking. Op 19 november opent SHIP de deuren weer en kan je de nieuwe expositie ervaren! We nemen je mee in de wereld van selectieve onttrekking en je gaat de strijd aan met de zouttong.

Wat is selectieve onttrekking?

Het zoute water dat via de sluizen in het Noordzeekanaal terecht komt, zorgt voor verzilting van het Noordzeekanaal. Als straks de nieuwe en grotere zeesluis zorgt voor extra toevoer van zout water, is het belangrijk om maatregelen te nemen om verdere verzilting tegen te gaan. Dit kan door selectieve onttrekking. Hiermee zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat een deel van het zoute zeewater, dat meekomt met elke schutting van de nieuwe zeesluis, weer terug naar zee gaat. Als te veel zout water niet wordt afgevoerd, kan dit op den duur er toe leiden dat het Noordzeekanaal te zout wordt. Dit is nadelig voor de landbouw, natuur en de drinkwatervoorziening.

Versla de zouttong!

In de nieuwe expositie kom je van alles te weten over selectieve onttrekking. Op basis van de verkregen informatie ga je een game de uitdaging aan met de zouttong! Versla je de zouttong, dan voorkom je de aantasting van de kwaliteit van het water en het milieu.

Let op: het is alleen mogelijk om SHIP te bezoeken door van te voren een tijdslot op www.ship-info.nl te reserveren (maximaal 4 personen per reservering). Wil je een rondleiding door het vernieuwde SHIP? Laat het van te voren weten via info@ship-info.nl

Tot snel in SHIP!