Beleef de industrie in het NZKG!

De jaarlijkse Week van de Industriecultuur is een spannende mix waar je muziek, dans, theater, hedendaagse maakindustrie en creatieve bedrijvigheid kunt beleven. Een combinatie die in het DNA zit van het Noordzeekanaalgebied, het stoere, soms rauwe, gebied langs deze industriële levensader: het Noordzeekanaal.

Eric J. Coolen

Creatieve industrie
Van 9 tot en met 18 oktober vinden er uiteenlopende voorstellingen en rondleidingen plaats. In het programma van dit jaar staat de samenwerking met de creatieve industrie centraal. Bij maar liefst drie broedplaatsen staat de koffie voor je klaar. Daarnaast vertellen creatieve theatermakers verhalen over de mens en de industriële ontwikkeling. Je ervaart het tijdens een belevenis langs het Noordzeekanaal, bij een arbeidersgezin in Zaandam of tijdens het drama met de historische stoomtram van Beverwijk.

Coronaproof programma
Dit jaar zijn de activiteiten aangepast en anders dan voorgaande jaren: de live activiteiten zijn in kleine groepen, een aantal bedrijfsbezoeken vindt online plaats en veel theater en kunstroutes zijn in de buitenlucht. Samen met de bezoekers maken we deze Week van de Industriecultuur coronaproof. Lees vóór deelname daarom het coronaprotocol door. Via industriecultuur.nl/activiteiten kan je je aanmelden voor alle activiteiten. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.